torstai 8. marraskuuta 2018

Esityksiä myös senioreille


Maestron ja Fiktion Kiertävä tanssikoulu! -hankkeeseen kuuluu myös senioreille sekä vanhusten palvelutaloihin ja vanhainkoteihin tehtävät esitysvierailut.
Mukaan lukeutuvat sekä kunnalliset että yksityiset hoitopaikat, jotka kuuluvat Leader Varsin Hyvä:n toiminta-alueeseen.

Vanhuksille tuoduissa esityksissä keskeisenä sisältönä on myöskin suomalainen tanssikulttuuri, jonka tiimoilta kerrotaan kiintoisia historiatietoja, soitetaan, lauletaan sekä jaetaan nousevia muistoja muillekin.
Mukana olevista soittimista kerrotaan myös pieniä historiatarinoita - esimerkiksi, miksi Itä-Suomessa suuresti arvostettua harmonikkaa Länsi-Suomessa on kutsuttu pirunkeuhkoiksi ja synnin kruttupeliksi.

Näihin vierailuihin on jo suunnitteluvaiheessa sijoitettu mukaan erilaista joustavuutta, että voidaan ottaa huomioon tuokioon osallistuvien vointi ja jaksaminen.
Olemme saaneet myös hoitajia pyörähtelemään, että olemme voineet oikeasti näyttää, että miten sitä aikanaan hyvin suosittua rinkitanssia on ennen menty.

Liedon Attendossa 7.11.2018
 
Olemme saaneet kuulla aikalaisilta tarinoita, miten mm. sota-aikana oli jossain salaiset nurkkatanssit hajoitettu, mutta kohta ne olikin järjestetty sotapoliisien luona, ja siitä oli lopulta syntynyt aikamoinen soppa paikallisten kesken.
Tai miten tuntemattomana esiintynyt harmonikkamestari Vili Vesterinen oli soittanut junassa Säkkijärven polkkaa haitari sylissä väärinpäin. Omista häävalsseista on ollut myös puhetta.

Tämän vuoden kaikki keikat alkaa olla jo sovitut, mutta hankkeemme jatkuu helmikuun loppuun 2019. Näitä seniorivierailuja voi tiedustella täältä.


Tuure Aran vuonna 1929 levyttämä valssi Emma on osoittautunut suosituksi yhteislauluksi, jonka sanat ovat edelleen hyvin muistissa. Kyseinen aikansa "hittibiisi" on liittynyt jutusteluihin, joissa on muisteltu gramofonien ja savikiekkolevyen aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti